Köszöntő és a kezdetek

2021.02.16

Kedves Látogató! A legjobb helyen jársz, ha szeretnéd bővíteni tudásodat a népi kézművesség területén. Mestereink több éves, sőt több évtizedes szakmai tudásukat osztják meg veled, hiszen mindannyiunk közös célja az utánpótlás nevelés. Mert tanítványok nélkül nem lehet jövője a magyar népi tárgyalkotó kultúránknak, mely egyedülálló nemcsak Európában, de a világon is.

Blogbejegyzéseinkben, melyeket itt fogsz tudni nyomon követni, folyamatosan tájékozódhatsz, hogy mi történik, vagy mi történt eddig "amestervalaszol" virtuális világában. 

Itt információkat kaphatsz azokról, a Zala Megyei Népművészeti Egyesület által szervezett programokról, kurzusokról, ahova, ha ellátogatsz jobban megismerheted a népi kézművességet, mestereinket, egyesületünk életét.

Mi történt eddig?

A 2020. év egyikünk számára sem volt túl vidám. Vagy mégis? Bizony, nem telt el a járványhelyzet ellenére sem vidámság, öröm és jókedv nélkül a tavalyi év. Igazi örömünnepek voltak azok a találkozásaink, melyekre tavasztól-őszig vártunk.  Sok újat hozott az elmúlt év, sok újat tanultunk, nemcsak a népi kézművesség területén, de bizony teljesen új világgal kellett megismerkednünk, megtanulnunk a használatát, és gondolkodni, gondolkodni, gondolkodni, hogy mégis hogyan lehetne a népi kézművességet úgy megjelentetni az online térben, hogy valódi hasznosulása és mindenképpen kézzel fogható eredményei legyenek munkánknak?

Így született meg "a Mester válaszol" honlap ötlete. Hiszen kellett egy hely, ahol összegyűlhetünk, ahol továbbra is tanulhatunk, kapcsolatot tarthatunk: mester a tanítvánnyal, közösség a vezetőjével, ismeretlen az ismerőssel.

És most kész... majdnem....És nagyon bízunk benne, hogy sosem lesz kész. Mert abban a pillanatban, mihelyt azt mondhatnánk, hogy kész van, az azt is jelentené, hogy nincs több ötletünk, nincs több mesterünk, nincs több mesterség, amit taníthatnánk, nincs több érdeklődő, kész... kifogyott a kincsestárunk.

Csak azt tudom a legjobb szívvel kívánni magunknak, hogy sohase legyen kész ez a weboldal. Hanem folyamatosan tudjon bővülni mesterekkel, mesterségekkel, információkkal, napról-napra növekedjen ez a virtuális közösségünk.