A weboldal használata

2021.02.20

Kedves Látogató!

Kérünk, hogy a weboldal használatakor legyél figyelemmel az alábbiakra és tarts be néhány alapvető felhasználói szabályt! Íme:

1. Ezt a weboldalt több okból és célból hoztuk létre. 

A két legfontosabb: azon népművészek, kézművesek részére, akik a Zala Megyei Népművészeti Egyesület népi kézműves táboraiban, szakmai továbbképzésein, települési szakköri foglalkozásain az elmúlt években részt vettek vagy az egyesület tagságában alkotómunkát végeznek lehetőséget biztosítsunk arra, hogy a következő mester-tanítvány közötti találkozási alkalomig se maradjanak szakmai vezetés nélkül alkotómunkájuk során.

2. Természetesen nem csak ők vehetik igénybe a weboldal szolgáltatásait, hanem bárki aki az adott népi kézműves szakágban alkotómunkát folytat, szeretné azt a tudást átvenni, amit a mestereink magukénak tudhatnak.

3. Nagy öröm lesz számunkra, ha olyan kézművesek is csatlakoznak közösségünkhöz - először például itt a virtuális térben -, akiknek talán eddig nem volt bátorságuk felkeresni a Magyarországon működő megyei népművészeti egyesületeket, nem találtak közvetlen környezetükben mestert, akitől tanulhatnának. (ebben is a segítségetekre lehetünk, segíthetünk benneteket, hogy megtaláljátok a magyar népi tárgyalkotó kultúra legkiválóbb mestereit és a tanulási lehetőségeket. Kérjük, hogy ilyen kérdésekben a zmegyesulet@gmail.com email címen vagy a +36 70 3656143-as telefonszámon érdeklődjetek. A mesterekre hagyjuk a tudásátadás feladatait.)

4. Mint már láthattátok, ahhoz, hogy a mestereket közvetlenül elérjétek a "Mesterségek" és a "Kapcsolat" alcímek alatt regisztrációra lesz szükségetek. A regisztráció után az adott oldalon Facebook modulon keresztül kérdezhettek és kaphattok választ kérdéseitekre. Ez a modul lehetővé teszi, hogy megosszátok akár a "Mesterségek" oldalt, akár a bejegyzéseiteket és a Mesterek válaszait. KÉRÜNK benneteket, hogy ne éljetek ezzel a lehetőséggel. Nem szeretnénk, ha egyrészről "parttalan mederbe" sodródna a közösségi oldal, másrészről tartsuk tiszteletbe minden felhasználó személyiségi jogait.

Itt, a "Blogoljunk" felületen lehetőséget adunk, hogy tapasztalataitokat, "élményeiteket" megosszátok. Várjuk javaslataitokat, ötleteiteket is a weboldal fejlesztéséhez.

Mestereink barátságos, közvetlen emberek, de kérjük, hogy kellő tisztelettel forduljatok hozzájuk. Olyan szakmai kérdések esetén, amelyek komplexebbek, a mester döntése alapján írásban (esetleg képi formában) nem megválaszolhatók (szükség van az alkotási folyamatrész, technikai megoldás műhelyben történő bemutatására), mindenképpen azt javasoljuk, hogy a mesterrel egyeztetve keressétek fel őt műhelyében, foglalkozásain. Azokról a foglalkozásokról, szakkörökről, táborokról folyamatosan értesítést fogunk küldeni nektek, melyeket egyesületünk szervez és valósít majd meg az idei évben.

Sikeres alkotómunkát és új barátságokat kívánunk!